HIDE
FALSE

Search This Blog

Bharat Skill Employability skills Questions and Answers

Employability skills ITI Most important Questions and answers from Bharat Skills Question Bank, very helpful for ES Final Exam paper prepara...

Employability skills ITI Most important Questions and answers from Bharat Skills Question Bank, very helpful for ES Final Exam paper preparation, These Same MCQ available in NIMI Mock Test App, Which is provided by ITI Department, These Objective Question helpful for all Trade Students like COPA, Fitter, Electrician, Carpenter, Steno English/Hindi, Welder etc. 

 Bharat Skill Employability skills Questions and Answers 


1. What is CPU          

A. Central Processing Unit

B. Central Product Unit

C. Centric Product Unit

D. Central Property Unit

ANSWER: A

 

2. What is USB

A. Universal Serial Bus

B. University Service Bus

C. Union Service Bus

D. Unit Serial Book

ANSWER: A


3. What is VDU

A. Very Disturbed Unit

B. Visitor Display Unit

C. Visual Display Unit

D. Vendor District Unit

ANSWER: C

 

4. Someone who apply for a job.

A. Employee

B. Candidate

C. Job seeker

D. Applicant

ANSWER: C

 

5. The natural talents or capacities to do something.

A. Aptitudes

B. Intelligence

C. Skills

D. Knowledge

ANSWER: B

 

6. Money earned on a fixed basis.

A. Allowance

B. Fringe Benefits

C. Tips

D. Salary

ANSWER: D

 

7. A summary of your qualifications for a job.

A. Work Experience       

B. Resume

C. Qualifications

D. Work Portfolio

ANSWER: B

 

8. People who know an applicant well and can provide information about that person.

A. Resource person            

B. Past employer

C. References                      

D. Teachers

ANSWER: C


9. Amount of money authorized to be automatically subtracted from your income every pay period.

A. FICA deductions

B. Payroll deductions

C. Insurance

D. Retirement Account

ANSWER: B

 

10. Skills that an employee must acquire in order to perform in a particular job.

A. Basic skills

B. Talents

C. Fundamental abilities

D. Voter Card

ANSWER: A

 

11. Employees teach, show, demonstrate skill that employees will practice.

A. On the job performance

B. On the job training

C. Aptitude

D. Knowledge

ANSWER: B

 

12. A payment or service provided from a place of employment such as an annuity or pension plan.

A. Benefits

B. Tips and wages

C. Raise

D. Advance

ANSWER: A       

 

13. Making use of all your personal connections to achieve your career goals.

A. Networking

B. Team work

C. Collaboration

D. Party

ANSWER: A

 

14. An occupation to which you have made a long-term commitment.

A. Resume

B. Career

C. College degree

D. Dedication

ANSWER: B

 

15. The amount of income left after taxes and other deductions are taken out.

A. Gross income                   

B. Net income

C. Take-home pay               

D. Savings plan

ANSWER: C

 

16. The keeping private of sensitive personal information involving other people.

A. Job hotline           

B. On-the-Job Trust

C. Confidentiality     

D. Police Complaint

ANSWER: C


17. A letter requesting an interview for a job.

A. Cover letter

B. Resume request

C. Letter of Application

D. Offer Letter

ANSWER: A

 

18. An agency that matches job hunter with available jobs.

A. Head Hunter Inc.

B. Employment Agency

C. Department of Workforce Services

D. Government Job

ANSWER: B

 

19. The expectations and duties of a specific occupation.              

A. Job descriptions

B. Job skills

C. Aptitude

D. Contract

ANSWER: A

 

20. Someone who hires another person or maintains personnel in a business.

A. Human Resource

B. Job personnel

C. Job Coach

D. Employer

ANSWER: A

 

21. A person working for someone else and receives wages or salary

A. Employee

B. Employer

C. Self-employed

D. Motivator

ANSWER: A

 

22. A form in which you supply information about yourself that will help an employer make a hiring decision.

A. Job Application

B. References

C. Job Experience

D. Resignation

ANSWER: A

 

23. A form of reward for employment beyond salary.

A. Raise                     

B. Tips and Wages

C. Fringe Benefits   

D. Tax Allowances

ANSWER: C

 

24. A get acquainted meeting between an employer and a job applicant.

A. Interview                           

B. On the job training

C. Business luncheon        

D. Board Meeting

ANSWER: A

 

25. Abilities relating to dealing with persons on the job.

A. Interpersonal skills 

B. Teamwork skills

C. Networking

D. Colleagues

ANSWER: B

 

26.  The total amount of money a person earns

A. Taxable income

B. Net income

C. Gross Income

D. Annual Income

ANSWER: B

 

27. Which one of the following is a good office etiquette?

A. One should dress formally

B. One should not be Punctual to work

C. One should have fancy mobile ringtone

D. One should titter one's work Place

ANSWER: A

 

28. Rise and fall of pitch of voice is called-. ..

A. Vowel

B. Intonation

C. Consonant

D. pronunciation

ANSWER: B

 

29. Which one is a "Do's" of discussion etiquettes?

A. Lose your temper

B. Listen to others

C. Talk about irrelevant details

D. Use impolite Language

ANSWER: B

 

30. Choose the correct response for the given question. "How have you been"?

A. Very well, And you?

B. Thank you. And you?

C. Same to you

D. On vacation. And You?

ANSWER: A

 

31. Fill in the blank with comparative adjective. Your pencil is.......... than mine".

A. Sharp

B. Sharper           

C. Blunt

D. thick

ANSWER: B

 

32. Choose suitable Wh word for the given sentence. "...." animal do you like?'

A. Which        

B. Why

C. Where       

D. When

ANSWER: A


33. The expansion of RAM is....

A. Read Access Memory

B. Random Access Memory

C. Random Addition Machine

D. Read Append Machine

ANSWER: B

 

34. In which orientation, the text is printed lengthwise?

A. Landscape

B. Margin

C. Portrait

D. width

ANSWER: C

 

35. Which device is used to connect telephone line to a PC?

A. Modem

B. Monitor

C. Printer

D. Hard disk

ANSWER: A

 

36. ln Excel, the intersection of a row and column is called a............

A. Cell

B. Label

C. Square

D. worksheet

ANSWER: A

 

37. Which one is a cybercrime?

A. Sending email

B. Online purchasing

C. Online gambling 

D. Chatting with friends

ANSWER: C

 

38. Which one is a search engine?

A. Flickr

B. Hotmail

C. Facebook

D. Google

ANSWER: D

 

39. Which one is a good communication?

A. Message is clear and direct

B. Message is ambiguous

C. Sender attacks receiver

D. Receiver doesn't listen to sender

ANSWER: A

 

40. Goals are categorized as.......

A. good and bad                   

B. inner and outer

C. intrinsic and extrinsic     

D. short term and long term

ANSWER: D


41. Dedication to a particular work is called.....

A. Integrity

B. Confidence

C. Commitment

D. intelligence

ANSWER: C

 

42. Which one is not an essential characteristic to achieve success?

A. Integrity

B. Confidence

C. Commitment

D. Unethical work

ANSWER: D

 

43. What is the advantage of waste disposal?

A. improves economic

B. Ensure workshop neat and tidy

C. Good housekeeping

D. Fulfill the efficiency 

ANSWER: B

 

44. Common soft skills are...........

A. Technical Skills

B. learning scope

C. good communication skill

D. good technical skill

ANSWER: C

 

45. BIS stands for......

A. Board of Indian Standard

B. Bureau of Standard institution

C. Board of internal System

D. Bureau of Indian Standard

ANSWER: D

 

46. Which of the following spellings is correct-

A. Computer

B. Cumputer

C. Computor

D. Cumputor

ANSWER: A


47. The past tense of speak is

A. Spoke

B. Spoken

C. Will speak

D. Speaked

ANSWER: A

 

48. Which of the following sentences is correct-

A. I have 2 brother               

B. I have 2 brothers

C. I have I brothers              

D. None of these

ANSWER: B

 

49. My father is __ engineer

A. A

B. An

C. The

D. One

ANSWER: B 

 

50. Good ____. I am going to sleep.

A. Night

B. Evening

C. Morning

D. Afternoon

ANSWER: A

 

51. The shortcut command to print a word document is

A. Print Screen

B. Control P

C. Alter P

D. Shift P

ANSWER: B

 

52. Which of the below is a social media site?

A. Amazon.com

B. Wikipedia.com

C. Facebook.com

D. Camscanner.com

ANSWER: C


1 comment