HIDE
FALSE

Search This Blog

Office assistant Computer Operator Exam Questions for ITI Students 100 MCQ [PDF]

Office Assistant Computer Operator Exam Question  Office assistant Computer Operator Exam Questions ITI 100 MCQs for paper Preparation with...

Office Assistant Computer Operator Exam Question 

Office assistant Computer Operator Exam Questions ITI 100 MCQs for paper Preparation with PDF These Question Prepare according to Theory Syllabus of this Trade.


1  : Who is considered as father of computer?

A : Charles Babbage   

B : John Lickert

C : John Mauchy          

D : M.V Wilkes 

Ans. a


2  : Which browses is an inbuilt browses in windows?

A : Google chrome

B : Internet Explorer

C : Netscape

D : Firefox 

Ans. b


3  : What is the purpose of internet Explorer?

A : Power saving

B : Security Access

C : Browse Internet

D : Login authentication 

Ans. c


4  : What is the expansion of WWW?

A : World wide web

B : World web wide

C : World work web

D : World web work 

Ans. a


5  : Which is the website that collects info and organise the content from all over the internet?

A : E-commerce site

B : Search engine

C : Social website

D : Mailing site 

Ans. b


6  : What is the usage of bookmark in browser?

A : Save shortcuts of favourite website

B : History of favourite website

C : Cookies of website

D : Private content of website

Ans. a

 

7  : Which one is the correct E-mail ID?

A : Yourname@domainname.com

B : www.domainname.com

C : http:\domainname.com

D : Yourname.domainname.com

Ans. a


8  : How Cells are named in MS Excel?

A : Alphabetically

B : Numerically

C : Alphanumerically

D : Special Character 

Ans. c

 

9  : Which bar lies top of the window in Excel Screen?

A : Status Bar

B : Ruler

C : Title Bar

D : Scroll Bar 

Ans. c


10  : What is the file extension of Excel 2010?

A : xlsa

B : xlsb

C : xlsm

D : xlsx 

Ans. d


PDF Download here


No comments