HIDE
FALSE

Search This Blog

COPA CTI/CITS Entrance Exam Question [PDF]

COPA CTI/CITS Entrance Exam Questions and answer for paper Preparation with pdf for all ITI students.       Exam Related Highlights:  10...

COPA CTI/CITS Entrance Exam Questions and answer for paper Preparation with pdf for all ITI students.


      Exam Related Highlights: 

  • 100 Question comes in your paper
  • Paper Time Duration 2 Hrs.
  • All India Same Paper
  • 75 % Questions from ITI Trade syllabus
  • 25 % Questions from Aptitude (Logical, Numeric and Reasoning), 
  • No Negative Marking
  • COPA is a Non Engineering Trade (Basic Math 10th level)
  • For Engineering Trades Math Question comes from ITI Math Book
  • Reasoning बहुत ही आसान आसान आएगी जो Govt. एग्जाम में आती है बिल्कुल बेसिक लेवल


The following type of questions comes in your entrance exam

 

1.Which is the sequence, in which computer operates?

A Input, output, process

B Input, process, output

C Process, input, output

D Output, process, input

Ans. b


2.Which is an internal power supply units of CPU?

A CVT            

B UPS

C SMPS         

D Stablizer

Ans. c


3.Which one is an example for OS?

A Antivirus

B Windows

C MS Office

D Macromedia

Ans. b


4.Which shortcut key is used to refresh windows desktop?

A F1                

B F2               

C F5               

D F12

Ans. c


5.What steps should be taken, if windows not updated automatically?

A start > control panel > settings > add programs > enable automatic update

B start > setting > control panel > system > enable automatic updated

C re-install windows OS

D restart windows

Ans. b


6.Which one is used as authentication for paring bluetooth devices?

A Keyboard               

B Keycode

C Passcode              

D Password

Ans. c


7.What should be done, after fixing a problem or installing a new application or making configuration in a computer?

A Hibernate

B Restart

C Shutdown

D Sleep

Ans. b


8.Which DOS command is used to delete a directory?

A RD

B REMOVE

C DEL

D DELETE

Ans. a


9.Which command is used to store the active document permanently?

A Save

B Send

C Prepare

D Save as

Ans. a


10.What is the purpose of quick access toolbar?

A To hold advance function

B To hold special function

C To hold basic function

D To hold familiar and repeated function

Ans. d


11.Where does the file name of the active document displays?

A title bar

B task bar

C menu bar

D status bar

Ans. a


12.How does the single element in a worksheet known as in Excel?

A Cell

B Column

C Range

D Row

Ans. a


13.Which function key is used to open save as dialogue box in MS Excel?

A F2

B F5

C F7

D F12

Ans. d


14.What is the purpose of ‘Enter Key’ in MS Excel?

A Moves cell pointer to previous column

B Moves cell pointer to next column

C Moves cell pointer to previous row

D Moves cell pointer to next row

Ans. d






PDF File Download here



No comments