HIDE
FALSE

Search This Blog

E-Commerce MCQ for ITI COPA Exam paper

E-Commerce MCQ for ITI COPA Exam paper preparation most important questions and answers NCVT/SCVT E-Commerce MCQ for ITI COPA EXAM 1.  What...

E-Commerce MCQ for ITI COPA Exam paper preparation most important questions and answers NCVT/SCVT


E-Commerce MCQ for ITI COPA EXAM


1. What is the abbreviation of CGI?

A Computer Gateway Interface

B Common Gateway Interface

C Computer Gateway Interconnection

D Common Gateway Interconnection

Ans. b

 

2. Which type of E - Commerce is payment Gateway?

A b2b

B b2c

C g2c

D g2b

Ans. c

 

3. Which type of E - Commerce is tenders and submission of application?

A b2b

B b2c

C g2c

D g2b

Ans. d

 

4. Which type of E - Commerce is Amazon?

A b2b

B b2c

C g2b

D g2c

Ans. b


5. What is the full form of ATM?

(a) Any Time Money                                    

(b) Automated Transaction Management

(c) Automated Teller Machine                   

(d) none of them

Ans. c


6. Which is the model in E - Commerce, if the seller is an individual and the buyer is a business firm?

A Consumer to Business

B Business to Consumer

C Business to Business

D Consumer to Consumer

Ans. a

 

7. Which is the function of specifying access rights to resources related to information security?

A OTP

B Pin

C Authorization

D Passcode

Ans. c

 

8. Which refers to paying the money back to the buyer after the price has been deducted from the account?

A Refund

B Return

C Deduction

D Charge base

Ans. a


 

9. Which is the set of rules that limits access to information?

A Availability

B Integrity

C Authenticity

D Confidentiality

Ans. d

 

10. Which is the process of ensuring the data, transactions, communication or documents are genuine?

A Availability

B Integrity

C Authenticity

D Confidentiality

Ans. c

 

11. Which of the following authenticates and handles credit card payment for E-Commerce?

A Payment gateway

B E - Commerce gateway

C Software gateway

D E-Wallets

Ans. a


No comments