HIDE
FALSE

Search This Blog

Bharat Skills COPA MCQ Question Bank [PDF]

Bharat Skills COPA Question Bank with Answers Most important MCQ For CTS Exam Paper Preparation. Very Helpful For COPA Trade Students, Thous...

Bharat Skills COPA Question Bank with Answers Most important MCQ For CTS Exam Paper Preparation. Very Helpful For COPA Trade Students, Thousands of Students Score 100% in their exam with Help of This PDF. Paper Held By DGE&T on 25 February, 2021 completely based on these Question.



Bharat Skills COPA MCQ


1.Who is considered as father of computer?

A Charles Babbage             

B John Lickert

C John Mauchy                   

D M.V Wilkes

Ans. a


2.What is the main electronic component of the first generation computer?

Integrated circuit                

B Microprocess

C Transistors                                    

D Vacuum tubes

Ans. d


3.Which is an internal power supply units of CPU?

A CVT

B UPS

C SMPS

D Stablizer

Ans. c


4.Where does the minimized application reside in windows?

A Task bar

B My computer

C My Document

D Recent documents

Ans. a


5.Which is the order of files and directories in Windows Explore?

A Serially

B Sequentially

C hierarchically

D Aplhabtically

Ans. c

 

6.What is the name of the smaller divisions made in Hard disk?

A Head

B Partitions

C Sectors

D Tacks

Ans. c


7.Which one of the following is the wildcard character?

A * and /

B ?and /

C * and ?

D ?and @

Ans. c


8.Which option is used to store the duplicate of the active document permanently?

A Save

B Send

C Save as

D Rename

Ans. c


9.How many groups are there in Home Menu?

A 4

B 5

C 6

D 7

Ans. b


10.What is the purpose of gutter margin?

A Margin that is added to the left margin when printing

B Margin that is added to the right margin when printing

C Margin that is added to binding side of page when printing

D Margin that is added to the outside of the page when printing

Ans. c


11.Which feature is used to create a newspaper type document?

A Tables

B Tab stops

C Columns

D Bullets and numbering

Ans. c


12.How does the single element in a worksheet known as in Excel?

A Cell

B Column

C Range

D Row

Ans. a


 

13.Which key is used to move the insertion point to the beginning of the current sheet?

A Pageup

B Home

C Ctrl + pageup

D Ctrl + Home

Ans. d


14.Which shortcut key is used to create new presentation in powerpoint?

A Ctrl + P

B Ctrl + N

C Ctrl + M

D Ctrl + X

Ans. b


 

15.Which technique prevents invalid data being saved in Access table?

Index

B Filter

C Validation rule

D Input mark

Ans. c


16.Which validation rule allows only positive numbers for fields in?

A Is Null or > = 0

B Is Null or Positive

C Is Null or < 0

D Is Null or = “+”

Ans. a


 

17. Which topology combines characteristics of linear bus and star topologies?

A Bus

B Star

C Tree

D Mesh

Ans. c


18.Which of the following cable transmits messages in the form of light waves?

A STP cable

B UTP cable

C Co-axial cable

D Optical fibre cable

Ans. d


19.Which device modulates analog signal to encode digital information and demodulates carrier signal to decode the transmitted information over the telephone network?

A Hub

B Bridge

C Switch

D MODEM

Ans. d


20.Which layer in OSI model provides transfer the data between end users?

A Session layer

B Network layer

C Data link layer

D Transport layer 

Ans. d


PDF File Download Here


No comments