HIDE
FALSE

Search This Blog

COPA Trade PPT PowerPoint most important MCQ [PDF]

COPA Trade PPT PowerPoint most important MCQ questions and answers for ITI Exam paper Preparation with PDF  COPA Trade PPT PowerPoint MCQ  1...

COPA Trade PPT PowerPoint most important MCQ questions and answers for ITI Exam paper Preparation with PDF

 COPA Trade PPT PowerPoint MCQ 


1.Which contains miniature representation of slides?

A Slides

B Handout

C Template

D Slide master

Ans. b

 

2.Which button is used to add instant animation to the presentation and helps interactive  presentation?

A Add button

B Start button

C Insert button

D Action button

Ans. d

 

3. Which tool allows user to select different layout for slide?

A Apply design

B Bullets

C New slide

D Slide Layout

Ans. a

 

4. Which shortcut key is used to create new presentation in powerpoint?

A Ctrl + P                

B Ctrl + N                   

C Ctrl + M                  

D Ctrl + X

      Ans. b

 

5. How many panes are these in backstage view in power point 2010?

A 3           

B 5      

C 7      

D 9

Ans. a

 

6. Which menu is used to apply various effects to the text in a slide?

A Animation

B Design

C Transitions

D Slide show

Ans. a

 

7. Which menu is used to apply various visual effects to the slide in power point?

A Animation

B Design

C Slide show

D Transitions

Ans. d

 

8. Which menu is used to select a predefined chart style?

A Animation

B Design

C Slide show

D Transitions

Ans. b

 

9. Which template makes specify common design elements in all slides in the presentation?

A Fax template

B User template

C Data template

D Master template

Ans. d

 

10. Which shortcut key is used to invoke thesaurus dialog box in Power Point?

A Shift+F7

B Ctrl+F7

C Alt+F7

D Ctrl+Alt+F7

Ans. a

 

11. Which option is used to create a presentation automatically in Power Point?

A Template

B Blank Presentation

C Auto content wizard

D Standard test bar

Ans. c

 

12. Which holder holds text, title and picture in power point?

A Content Holder

B Image Holder

C Place Holder

D Slide Holder

Ans. c

 

13. Which option is used to insert the related hints of a slide?

A Note Master                

B Presentation Master

C Slide Master              

D Hints Master

Ans. a

 

14. Which combination of key is used to select all slides from current slide to first slide?

A Alt + Home

B Ctrl + Home

C Shift + Home

D Tab + Home

Ans. c

 

15. Which option is used to display the selected slides only for presentation?

A From Beginning

B From current slide

C Broadcast slide show

D Custom slide show

Ans. d

 

16. Which one of the following is a effect option in power point presentation?

A Diamond

B Fade

C Push

D Reveal

Ans. a

 

17. Which combination of key is used to show the laser pointer during slide show?

A Alt + left mouse button

B Alt + right mouse button

C Ctrl + left mouse button

D Ctrl + right mouse button

Ans. c


18. Which dialog box in Power Point allows to change slides automatically in a period of time?

A Action setting

B Slide transition

C Slide animation

D Custom animation

Ans. b


19. Which item, contains text graphics, charts, sound, video, etc., in power point

A Slides

B Folder

C Handouts

D Desktop screen

Ans. a

 

20. What type of software program is power point?

A Word Processor

B Spread Sheet

C Presentation Graphics

D Database Management

Ans. c

 

21. Which key is used to stop a power point presentation?

A ESC

B Tab

C Ctrl

D Enter

Ans. a

 

22. Which function key is used to run a powerpoint presentation?

A F3

B F5

C F7

D F9

Ans. b

 

23. Which shortcut key is used to create/Add a new slide in power point?

A Ctrl + C       

B Ctrl + N       

C Ctrl + M      

D Ctrl + S

Ans. c

 

24. Which one of the following is extension of power point 2010 presentation file?

A .docx

B .pptx

C .xlsx

D .accdb

Ans. b





No comments