HIDE
FALSE

Search This Blog

COPA Linux Questions [Most Important]

COPA Linux Questions with Answers Most Important MCQ for exam preparation (MS) Microsoft Office Operating System Computer Related Objective ...

COPA Linux Questions with Answers Most Important MCQ for exam preparation (MS) Microsoft Office Operating System Computer Related Objective Question.

 COPA Linux Questions 


1. Which character is used to represent parent directory in Linux?

A).                   

B)..      

C)~                  

D)*

Ans. b


2. Which character is used to redirect output in to an existing file in Linux?

A >

B >>

C <

D <<

Ans. b

 

3. Which one of the following is the directory separator in Linux?

A /

B \

C //

D \\

Ans. a

 

4. Which character is used to represent a range of values in Linux?

A ( )

B [ ]

C { }

D <>

Ans. b

 

5. Which character redirects the output of one command to another in Linux?

A . dot

B | pipe

C : colon

D ; semicolon

Ans. b

 

6. Which Linux command list the content of all sub directory?

A ls ~

B ls * /

C ls /

D ls ../

Ans. b


7. Which Linux command list the contents of parent directory?

A ls ~

B ls */

C ls /

D ls .. /

Ans. d

 

8. What is use of ‘who’ command in Linux?

A login user

B logout user

C login password

D logout password

Ans. a

 

9. Write the Linux command to remove all the permission to the user and group on the directory ‘software’?

A chmod ug - rwx software             

B chmod ug - a software

C chmod ug - A software                

D chmod ug - Rwx software

Ans. a

 

10. Which Linux command is used to sort the text file ‘network’ in descending order?

A Sort / r network                  

B Sort - r network

C Sort + r network                

D Sort \ r network

Ans. b

 

11. Which Linux command to set the permission ‘x’ to user, ‘rw’ to others and ‘rwx’ to group for the file launcher

A chmod 176 launcher       

B chmod 671 launcher

C chmod 167 launcher       

D chmod 166 launcher

Ans. c

 

No comments